080918-audi-a1-paris

Audi A1 med fyra dörrar till Paris

I Tokyo förra året visade Audi upp sitt koncept Metroproject quattro som egentligen handlar om kommande A1. I Paris visas samma koncept upp fast nu har två dörrar tillkommit. Mini får se upp!

Enligt det interna dokument som gled Audi ur händer förra året och som kom till allmänhetens förfogande ska företaget från Ingolstadt släppa en liten A1 i slutet på nästa år. En förhandstitt har vi redan fått i form av Metroproject quattro Concept, eller Audi A1 project quattro som den numera lyder till. Det var i Tokyo förra året och då hade bilen bara två dörrar. I Paris ska en fyrdörrarsversion (!) ställas ut och basen för detta koncept är project quattro (bilden ovan, som dock är manipulerad).

Under huven tänker Audi placera både diesel- och bensinmotorer, från små snåla på 1,2 till lite starkare doningar på två liter.

Storleksmässigt kommer A1 att slåss mot sin landsrival som går under BMW-beskydd – Mini. Framtiden ser ut att gå mot allt mindre bilar så nog kan detta vara rätt väg att gå och en försäljningssuccé ska man nog inte räkna bort.

Enligt AutoBlog väntas A1 även att agera bas till Audis kommande elbil. 

I början av nästa år sätter produktionen av A1 igång, då i Brysselfabriken.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!