100526-audi-a2-elektrisk

Audi A2 får bara el i tanken

Den aldrig sinande strömmen av uppgifter om nya Audi A2 har tagit en ny riktning. Det senaste är att nya A2 endast kommer att bli tillgänglig som elbil.

Audi A2 blev ingen större försäljningsframgång, trots det är den lilla bilen ihågkommen än i dag. Detta kan förmodligen tillskrivas bilens nymodighet, en liten bil byggd helt i aluminium tillhörde inte vanligheterna och gör det inte nu heller för den delen. En ny A2 beräknas komma någon gång under 2012 och den får med all säkerhet en mer konventionell konstruktion men nu visar det sig att nya A2 kan bli högteknologisk på ett annat sätt.

Enligt brittiska Autocars källor ska A2 återkomma enbart som elbil, det är inte tal om någon förbränningsmotor. Mycket av byggkonstruktionen ska hämtas från A1 men under motorhuven blir det helt nya grejor. A2 skulle i så fall bli en potentiell konkurrent till BMW:s annonserade Megacity-projekt som väntas resultera i minst en ny mikromodell.

Om utseendet på nya A2 kan vi bara spekulera men när det gäller drivlinan kan det vara så att vi redan har sett den. På Genèvesalongen tidigare i våras visade Audi ett uppmärksammat hybridkoncept. A1 e-tron hade en wankelmotor i bakänden som fungerade som räckviddsförlängare åt en elmotor i fronten.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!