Audi A3 avslöjad av sitt eget multimediasystem

Det är inte bara i Detroit det pågår en stor mässa. I Las Vegas pågår nämligen elektronikmässan CES, och där har Audi presenterat interiören och multimediasystemet till nya Audi A3 – som i sin tur avslöjar bilens exteriör.

Audi är mycket stolta över det nya multimediasystemet som man har utvecklat till kommande generationens Audi A3. Systemet har utvecklats i samarbete med it-företaget Nvidia och har bland annat en väldigt precis touch-screen och en processor på 1,2 gigahertz ska systemet sköta bilens Internet, telefon och navigation bland många andra funktioner.

Audi är faktiskt så stolta över systemet att man har valt att göra det, och bilens interiör, officiell före själva bilen. Och platsen man valt att göra det på är inte bilsalongen i Detroit, utan på privatelektronikmässan CES i Las Vegas.

Vad som däremot är mer intressant (stort tack till vår hökögde läsare Andreas Cronström) är att vi i multimedia-systemet lyckas hitta bilder på hur den nya bilen ser ut på utsidan. Och nog ser bilen ut ungefär som förväntat, med tydligt släktskap både till konceptet från i fjol och till övriga Audi-programmet.

Vi vet att nya A3 kommer med en rad bensin- och dieselmotorer, från runt hundratalet hästar och uppåt. Så småningom hoppas vi även få se en RS3 med runt 350 hästar, men den är nog ett antal år framåt i tiden. Dessutom kommer dagens uppsättning av karossvarianter (tredörrars, femdörrars (Sportback) och cabriolet) att få sällskap av en sedanversion, som kanske främst är riktad mot amerikanska marknaden. (Små sedaner i Sverige har aldrig varit en riktig hit.) Den officiella premiären för nya A3 kan inte vara många dagar eller veckor bort nu, och vi vet att bilen kommer att finnas på Genévesalongen senare i vår.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!