Foto: unknown

Audi A3 Cabriolet – tre snabba från provkörningen

Teknikens Världs Erik Andrén har slitit sig från redaktionen och åkt till Monaco för att köra Audi A3 Cabriolet. Vi ringer upp och hör hur han har det.

Hej Erik, hur har du det?

– Tjena Erik! Jotack, jag ska inte klaga. Har bytt den nollgradiga svenska novemberkylan mot ett höstvarmt Monaco. Knappa 20 grader och solsken. Man kan ha det sämre, helt klart.

Nejdå, jag är inte alls avundsjuk. Men du är inte bara där för vädret och rouletten, eller hur?

– Nej, ingen roulette alls faktiskt. Jag är här för att Audi har förlagt första provkörningen av nya A3 Cabriolet hit. Och nog är det en trevlig bil, men det måste vara en av årets mest väntade lanseringar. Den är precis som man förväntar sig att den ska vara – en A3 med fällbart tygtak, varken mer eller mindre. Men vädret kom väl till pass, kan man ju säga.

Okej, det är alltså inget som sticker ut? När får vi den hit?

– Möjligen att den även kommer i S3-utförande inom kort. 300 hästkrafter i en så liten cabriolet lär märkas, särskilt med taket nedfällt, även om jag inte direkt vet målgruppen för den. Till återförsäljarna kommer A3 Cab i vår, men du kan beställa den redan nu, om du vill. Priserna börjar på 291 500 kronor för 140-hästarsmotorn, en 125-hästarsversion kommer också, men lite senare.

Vill du läsa allt Erik har att säga om nya Audi A3 Cabriolet? Självklart vill du det! Det kan du göra i ett kommande nummer av Teknikens Värld, som du får före alla andra om du prenumererar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet