Audi A3 clubsport quattro concept

Audi A3 clubsport quattro concept – ett monster

Nya konceptet har avslöjats innan världspremiären i Wörthersee, 525 hästkrafter och 0-100 km/h på 3,6 sekunder.

Konceptbilen baseras på nyligen presenterade S3 sedan men motorn har bytts ut till den femcylindriga turboladdade 2,5-litersmotorn som sitter i RS Q3. Effekten har dock skrämts upp rejält från de 310 hästkrafter den levererar i RS Q3, i A3 clubsport quattro ger den smått monstruösa 525 hästkrafter och 600 newtonmeter. Med en vikt på 1 527 kilo blir det 2,9 kilo per hästkraft och A3 clubsport quattro springer upp till 100 km/h på 3,6 sekunder medan toppfarten uppges vara 310 km/h.

Det modifierade kraftpaketet under huven har kopplats samman med en sjuväxlad S tronic dubbelkopplingslåda som fördelar kraften på alla fyra hjul, och A3 clubsport quattro har likt S3 Sedan, som den grundas på, launch control.

Den nya fjädringen gör att konceptbilen är tio millimeter lägre än S3 Sedan och fjädringen är ställbar i tre lägen. A3 clubsport quattro rullar på 275/25 R21-däck och innanför dem sitter kolfiberkeramiska skivor på 370 millimeter som mäter 370 millimeter fram. De sistnämnda får även assistans av spoilern på bakluckan som också fungerar som luftbroms, och vid inbromsning från 250 km/h kortar den bromssträckan med 12 meter.

Fram har A3 clubsport quattro fått nydesignad grill samt splitters och luftintag, längs sidorna har hjulhusen breddats för att rymma de stora fälgarna och bak hittar vi en ny diffusor, stötfångare, spoiler och två feta ändrör. Den blå färgen kallar Audi Magnetic Blue.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!