100125-audi-a3-trögt Foto: AUDI AG / Abdruck fuer Pressezwecke honora

Audi A3 går trögt – produktionen stoppas

Audi är en av dem som har klarat sig bra trots finanskris och lågkonjunktur. Men nu har deras Golfklass-utmanare A3 börjat tappa fart. På grund av svag efterfrågan ska fabriken i Ingolstadt stoppas i en vecka.

4 500 anställda vid Audis fabrik i Ingolstad kommer att tvingas till ledighet en vecka nästa månad. Anledningen är att Audi A3 säljer för dåligt. Det tillfälliga produktionsstoppet väntas inträffa i mitten av februari, rapporterar den Ingolstadt-baserade tidningen Donaukurier. Audis talesperson Antje Bauer säger till nyhetsbyrån Bloomberg att Audi är övertygade om att stoppet inte ska behöva bli längre än en vecka.

Orsaken till stoppet är enligt Bauer att de olika stimulansåtgärder som har införts på flera håll i Europa har avslutats men också att A3 börjar bli gammal som modell. Audi nådde trots finanskrisen ett bra fjolårsresultat med 950 000 sålda bilar världen över. I år är planen att man ska passera miljonstrecket och de kommande tre åren satsar Audi totalt 7,3 miljarder euro bland annat på utveckling av nya produkter. År 2015 ska Audis produktportfölj ha utökats till 42 modeller från dagens 34.

Nuvarande A3 lanserades redan 2003 och har sedan dess genomgått ansiktslyft i flera steg och en efterträdare väntas komma antingen sent i år eller tidigt 2011. Läs mer och se spionbilder på nästa A3 via länkarna nedan.

Läs mer

Test & provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!