Audi A3 Sedan Foto: CarPix

Audi A3 Sedan har premiär i april

Den under lång tid omtalade sedanversionen av Audi A3 är snart verklighet. Världspremiär blir det på bilsalongen i Shanghai i april men med en liten smygpremiär inplanerad redan om två veckor.

Redan för fyra år sedan kunde vi avslöja att Audi A3 ska bli sedanmodell och på bilsalongen i Genève för två år sedan visade Audi upp en konceptbil i just i utförande med sedankaross.

 I januari i år dök de första spionbilderna på A3 Sedan upp när den var på väg mot de obligatoriska vintertesterna i Arjeplog.

 Nu får vi reda på att Audi tänker låta världspremiären av A3 Sedan infalla i samband med den stora bilsalongen i Shangai senare delen av april. Men redan mot slutet av mars tänker Audi visa upp bilen för en utvald skara. De ska nämligen hålla en privat visning utanför Jacob Javits Centers mässhallar.

 Det är inget mysterium att Audi väljer att visa upp A3 Sedan i USA och Kina. Dessa båda länder förväntas vara de marknader där bilen blir en storsäljare.

 I Europa har mindre sedanmodeller aldrig varit någon strålande affär men förändringar är på gång. Enligt uppgifter är de europeiska förväntningarna på A3 Sedan stora och kommer att utgöra ett utmärkt alternativ till både BMW 1-serie Sedan och Mercedes CLA.

 Försäljningen av Audi A3 Sedan i USA ser ut att sätta igång redan under årets andra kvartal.

 Audi A3 Sedan kommer så småningom även att tappa taket (och två dörrar) för att bli nya A3 Cabriolet. Denna modellversion kommer med andra ord inte att baseras på halvkombiversionen som tidigare.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer