Audi A4 Vario

Audi A4 Vario kommer 2016 – utmanar 3-serie GT

Nya Audi A4 Avant kommer nästa år, både som sedan och som Avant. Vad du kanske inte har räknat med är att två år senare kommer en helt ny karossversion – A4 Vario.

Vi har redan skrivit spaltmeter om kommande generation Audi A4 som dyker upp nästa år i sedan- och kombiutförande. Senast visade vi er bilder på hur nya A4 kan komma att se ut baserat på de uppgifter som finns om bilen, nämligen att utseendet ska skilja sig en hel del från dagens modell.

 Då nämnde vi även att en A4 Avantissimo kan vara på gång, en modellversion som karossmässigt landar mellan A4 Avant och A5 Sportback. Den sägs i så fall bli en konkurrent till BMW 3-serie Gran Turismo.

 Nu finns det nya uppgifter om denna ”Avantissimo” i tysk media, närmare bestämt i tidningen Auto Test och deras onsdagsnummer förra veckan. Enligt dem ska modellversionen heta A4 Vario och baseras på den kinesiska versionen av nya A4 med lång hjulbas. Det betyder med andra ord extra interiört utrymme, både i kupén och i skuffen som täcks av en halvkombibaklucka.

 Modellen nämns som familjebil i den tyska tidningen. En annan familjevänlig bil från Ingolstadt är kommande Audi A3 MPV.

 2016 ska Audi A4 Vario dyka upp, samma år som nya A5 Cabriolet gör entré. Året dessförinnan är det A5 Coupé-premiär och ytterligare ett år innan, det vill säga 2014, får vi se nya A4 Sedan och A4 Avant.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!