081216-audi-a7-detroit

Audi A7 Concept åker till Detroit

Audi satsar stort på den kommande bilsalongen i Detroit. Förutom värstingen R8 V10 är det nu även bestämt att den efterlängtade fyradörrarscoupén A7 ska visas som koncept i Detroit.

Audi A7 kan mycket väl vara en av de mest omskrivna kommande bilarna på länge, detta utan att någon egentligen vet speciellt mycket om den kommande modellen. Spionbilderna har inte avslöjat mycket och den enda indikationen på hur bilen ska se ut kommer från Audi själva i form av en designskiss som publicerades i höstas. Men den 11 januari får vi veta mer. Då drar nämligen Detroit Auto Show igång, och på det stora mässgolvet ska Audi visa ett koncept av kommande A7.

Även om BMW har dragit sig ur det växande segmentet med fyradörrarscoupér så är konkurrensen stenhård. Nyligen presenterade Porsche Panamera blir en hård motståndare för A7. Audi tänker dock inte låta Porsche-folket gå segrande ur familjestriden, A7 ser ut att kunna bli riktigt vass.Skissen visar en bil med spänstigt utseende med låg taklinje och korta överhäng både fram och bak. Bilen på skissen påminner ligger inte långt ifrån Audis övriga modellprogram, vilket får oss att tro att skissen inte alls är långt ifrån hur produktionsbilen kommer att se ut. 

Lanseringen äger troligtvis rum i mitten av 2010 och då med V6-maskiner med 204 respektive 300 hästkrafter. Något senare kommer troligtvis S7 med V8 och 394 hästkrafter. En RS7 skulle också kunna se dagens ljus, då med RS6:ans V10-motor, men uppborrad till 5,2 liter och med dubbelturbo blir det minst 600 hästkrafter i RS7. En hybridversion är inte heller helt otänkbar. Förhandssnacket indikerar att Audi ska erbjuda A7 med tre olika växellådsalternativ, en sexväxlad manuell, en sjuväxlad DSG-låda och en sjuväxlad konventionell automat.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!