100714-audi a7 sportback

Audi A7 Sportback – det närmar sig

Det var på Detroitsalongen förra året som Audi visade upp A7 Sportback Concept. Nu har klockat snurrat framåt sisådär en 550 dygn och den produktionsklara A7 Sportback närmar sig sin entré.

Biltillverkaren i Ingolstadt, Audi, vill inte känna sig utanför i den ganska nyskapade klassen ”fyrdörrarscoupéer” där giganter som Mercedes CLS, Porsche Panamera och Aston Martin redan leker. BMW är också på gång med sin inträdesbiljett, nämligen det som ska bli en produktionsbil av BMW Concept Gran Coupé.

Audis bidrag visades upp i konceptkostym redan för ett och ett halvt år sedan på Detroitsalongen. Nu är det sommaren 2010 och det är alldeles snart dags för avtäckning av den färdiga bilen, redan nästa månad faktiskt. Det ska ske på bilsalongen i Moskva.

För att alla Audi-hungriga fans ute i världen ska börja höja sin puls redan nu har man släppt en så kallad microsite som du hittar på denieuweaudia7.nl.

Tyvärr avslöjar sajten ingenting som vi inte redan känner till. De skisser som snurrar runt i pupillen (se bilderna nedan) är egentligen det enda av vikt då vi kan se linjer som skiljer sig en aning från konceptbilen.

Om bilen kommer att officiellt benämnas A7 Sportback återstår att se. Det är mycket möjligt att det enbart blir A7. En S7-version är också på gång, det vet vi sedan tidigare tack vare spionbilder. En RS7 skulle också sitta fint, men frågan är om Audi har en sådan på gång.

Försäljningen av A7 är tänkt att dra igång i november.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!