100725-audi a7 sportback

Audi A7 Sportback – första bilderna

Det är inte förrän i morgon som Audi A7 Sportback begår sin premiär på Internet, men redan nu kan vi avslöja hur bilen ser ut tack vare en bildläcka.

Nej, det är ingen Audi A4 eller A8 du tittar på även om det kan se så ut på bilden ovan. Tar du en titt på första bilden i bildspelet nedan ser du att det handlar om en modell med halvkombilinjer, nämligen A7 Sportback – Audis svar på Mercedes CLS och kommande Gran Coupé från BMW.

Produktionsfärdiga A7 Sportback känns tydligt igen från den konceptbil som visades på Detroitsalongen förra året. Men ändå är det en fegare variant med fronten i stort sett likadan som hos de befintliga modellsyskonen. Sidobackspeglar och dörrhandtag är mer normala och de tuffa bakljusen vågade man inte riktigt behålla från konceptet. Detta gäller även de integrerade avgasrören som i stället har fått en mer konventionell placering.

Audi A7 Sportback bygger på samma tekniska plattform som nästa generation A6. Den är med största sannolikhet strikt fyrsitsig, precis som exempelvis Porsche Panamera, och Audi kommer förmodligen att vilja benämna modellen femdörrarscoupé, precis som med lillebror A5 Sportback.

Under huven kommer vi till en början att få se V6-maskiner som sväljer både bensin och diesel. En sportigare version kallad S7 kommer att presenteras något senare, då med V8-muskler och eventuellt kompressor- eller turboförsedd. Och kanske, med betoning på kanske, får vi se en RS7 om ett par år. Då lär det bli hästkrafter så att det räcker till och blir över.

Mer information om Audi A7 Sportback i morgon då bilen presenteras officiellt.

Läs mer

Audi S7 Sportback

Audi A5 Sportback

BMW Gran Coupé

Test och provkörningar

• 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!