081124-bentley-diesel-audi

Audi-diesel kan ta plats i Bentley

Bentley-chefen Franz-Josef Paefgen ser ut att bli överkörd av sina högre chefer. Paefgen har tidigare sagt att det inte är aktuellt med en dieselmotor i en Bentley, men nu får han svar på tal av VW:s vd Martin Winterkorn som säger att det visst kan bli så.

Turerna om Bentley och dieselmotorer har varit många och gått fram och tillbaka. Marknadschefen Adrian Hallmark gick tidigt i år ut med att Bentley övervägde att sätta en dieselmotor i någon av sina bilar. Detta dementerades dock nyligen av Bentleys vd Franz-Josef Paefgen som ska ha sagt att Bentley inte alls har några planer på en dieselmodell. Nu kommer ett nytt besked från högre ort – Bentley kan visst få en dieselmotor, och det verkar redan vara bestämt vilken motor det blir.

I en intervju med tyska Auto Motor und Sport svarade Volkswagens vd Martin Winterkorn på frågor om koncernens prestigemärken. Om Bentley ska han bland annat ha sagt att man kommer att lyssna på marknadens önskemål, och att han mycket väl kan tänka sig en sexcylindrig dieselmotor i en Bentley. Motorn som Winterkorn talar om är en kommande Audi-diesel. Det rör sig om en 3,0-liter V6 med dubbelturbo och common rail-insprutning. Ryktet säger att den ska leverera drygt 300 hästkrafter och 600 Nm. Motorn tros debutera i tredje generationens Audi A8 som ska visas på nästa års Frankfurtsalong.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!