100115-audi-e-tron-r4

Audi e-tron är kommande R4

Anonyma Audi-källor bekräftar nu att konceptbilen e-tron som visas i Detroit är en förhandstitt på kommande R4. Den nya lilla sportbilen ska dela teknik med VW:s motsvarighet och drivas av såväl el- som bensinmotorer.

 Amerikanska InsideLine har talat med en anonym källa inom Audi i USA som bekräftar det vi alla har misstänkt. Det vill säga att konceptilen e-tron som just nu står utställd på bilsalongen i Detroit i själva verket är en förhandstitt på vad som komma skall. Enligt InsideLines källa ger e-tron en god aning om hur den kommande mittmotoriserade sportbilen ska se ut.

R4 väntas anlända någon gång under 2012 och utrustas både med el- och bensinmotorer, dock inte på samma gång. Förutom en ren elversion talas det om turbomatade 2,0- och 2,5-litermotorer. R4 ska bli större än TT men mindre än R8 och kommer med stor sannolikhet att dela mycket teknik med Volkswagens kommande sportroadster som vi hittills endast sett i form av konceptet BlueSport. Designmässigt kan vi nog vänta oss en bil som lånar former både från TT och R8, det vill säga ungefär som e-tron, men som vanligt tonas linjerna antagligen ned några steg när det väl är dags för produktion.

Audis elektriska planer kommer inte att begränsa sig till de sportiga modellerna. Ihärdiga rykten säger att e-tron-beteckningen kommer att användas på framtida elversioner, ungefär på samma sätt som quattro används på de fyrhjulsdrivna bilarna. 

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!