090717-audi-100-år Foto: AUDI AG / Abdruck fuer Pressezwecke honora

Audi firar 100 år – stort bildkalas

100 år är en förskräckligt lång tid men det är faktiskt precis så länge Audi har funnits här på jorden. I hemstaden Ingolstadt firas det med pompa och ståt. Här firar vi med en bildkavalkad med Audi-modeller genom tiderna.

Audi är ett av de bilföretag som kan spåra sina rötter tillbaka ända till bilismens första steg. Nu har det gått 100 år sedan starten och firandet inleddes som bekant med premiärvisningen av A5 Sportback, men i hemstaden Ingolstadt kommer festyran inte att lägga sig förrän om tidigast en vecka. När Audi firar görs det ordentligt, och varför inte, företaget har funnits i 100 år i olika former. Alla vi som inte har möjlighet att åka till Ingolstadt men ändå vill känna historiens vingslag kan bläddra igenom det stora bildspelet nedan. Genom utvalda bilder får vi en snabb överblick över Audis historia, en brokig sådan med många lyckade, och även några mindre lyckade bilar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!