Audi och Porsche utvecklar nya motorer

Porsche och Audi håller på att utveckla nya turboladdade V6 och V8-motorer, kan även komma att användas i bland annat Lamborghini.

Enligt brittiska Autocar utvecklar de tyska märkena nya sex- och åttacylindriga V-motorer med turboladdning. Enligt uppgift ska de gå under internkoden KoVoMo och kommer till en början få konventionell turbo, men kan senare komma att utrustas med elassisterad turbo, så kallad e-turbo.

V6-motorn ska ha cirka 3,0-liters cylindervolym medan V8 ligger på 4,0 liter. Stämmer dessa uppgifter är är det troligt att Audi R8 kommer att på en turboladdad V6:a under huven.

Motorerna ska enligt källan även vara skalbara och den senaste tiden har det cirkulerat rykten om att Audi kan komma att presentera en instegsversion av V6:an på 2,5 liter. De nya motorerna kommer utöver Audi och Porsche troligen även att nyttjas av märken som Bentley, Lamborghini och Volkswagen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!