100308-audi a2 elbil tillbaka

Audi planerar ny elektrisk A2

Audi tycker att det finns utrymme att trycka in ytterligare en modell i programmet, då mellan nya A1 och trotjänaren A3. Inte helt ologiskt är det en ny A2 som finns i tankarna, eldriven förstås.

Audis framtid är elektrisk, det har vi fått erfara genom en mängd olika uttalanden, både officiella och inofficiella. Nu kommer ytterligare ett uttalande om att Audi satsar på enbart eldrift. Audi-chefen Rupert Stadler har vid sidan om Genèvesalongen nu berättar att företaget har planer för en återkomst av lilla A2 fast i nytt format. Han formulerar det som följer:

– Det finns helt klart utrymme för ytterligare en produkt och ytterligare ett koncept mellan A1 och A3.

Audis tekniskt lagde styrelseledamot Michael Dick, som brukar stå för en hel del ”avslöjanden”, berättar att företagets vilja att ta fram elektriska versioner kommer att spela en stor roll för nästa generation A2 – inom en snar framtid.

Vad en ”snar framtid” innebär är osäkert, men kanske kan det innebära år 2014 som det spekulerats om den senaste tiden.

Det vi hittills har sett – sportbilen e-tron (kommande R4) i Detroit och nu A1 e-tron i Genève – verkar bara vara en försmak av vad som komma skall. Audi tror stenhårt på elektrifieringen.

En ny A2 ska enligt uppgift baseras på nya A1 som presenterades förra veckan. Dock kommer A2:an att ha en helt egen och unik formgivning och en egen passande elektrisk drivlina.

Läs mer

Test och provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!