090422-audi q3 2011

Audi Q3 kommer 2011

I dag har Audi officiellt förklarat att lill-crossovern Q3 kommer att börja byggas och lanseras under 2011. Bilen ska byggas i en av Seats fabriker i Spanien.

  Sommaren 2007 var testchef Hans Hedberg nere utanför Allianz Arena i München för en exklusiv provkörning av Audi Cross Coupé quattro (se film via länk nedan), ett koncept som gav oss en försmak på kommande lill-crossovern Q3.

I dag har Audi officiellt tillkännagett att denna minsting i Q-familjen ska lanseras under 2011. Audi-chefen Rupert Stadler berättade att Q3 är en del i företagets strategi att växa ytterligare och bli mer internationella.

Audi har slagit fast att bilen ska byggas i Seats fabrik i Martorell med start 2011. För att ställa om produktionen i fabriken räknar man med investeringskostnader på ungefär 300 miljoner euro. Anledningen till att de valde just fabriken i Martorell är dess effektivitet, höga kvalitetstänk och medarbetarnas goda kunskaper. Dessutom innebär beslutet att runt 1 200 spanska jobb säkras och att planerna på att lägga tillverkningen i USA skjuts på framtiden.

– Audi befinner sig i en bra situation och vi har i nuläget inga behov av några ytterligare produktionsställen, säger Rupert Stadler.

Q3 blir den minsta suven/crossovern i Audis stall, lillebror till nuvarande Q5 och Q7. Enligt Audi blir bilen en coupéliknande femdörrarssuv med hög markfrigång och hjul av större storlek. Audi Q3 blir en direkt konkurrent till BMW:s kommande X1.

Fabriken i Martello har en kapacitet på 80 000 Q3 årligen.     

Läs mer

TV-TV

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!