Audi Q4 och nya A3 försenas på grund av dieselgate

Utsläppsskandalen fortsätter att påverka Volkswagen-koncernens framtid. Nu rapporteras det att Audi tvingas senarelägga kommande suven Q4 och nya generationen A3.

Det är tyska Auto Motor under Sport som rapporterar att Audis modellprogram påverkas av dieselgate.

– För bilarna baserade på nästa MQB-version ligger vi efter i tidsplanen, säger deras källa inom Audi.

Det innebär att Audi tvingas skjuta nya A3 på framtiden, tidigast mot slutet av 2019 sägs den stå färdig, sju år efter marknadslanseringen av dagens generation.

En annan modell som även den ligger pyrt till är kommande suven Q4. Inte förrän 2021 sägs det vara dags för den. Det är, som den tyska tidningen skriver, ett hårt slag mot Audi då BMW redan har sin X4 på marknaden. När Audi Q4 lanseras har BMW X4 redan roffat åt sig kunder under sju långa år.

Till nya A3 och Q4 behöver Audis ingenjörer avsätta mycket tid för att utveckla drivlinor anpassade till bilarna och deras arkitektur, tid som inte finns eftersom ingenjörer sägs vara uppslukade av att rätta till allting efter koncernens avgasskandal.

Automotive News Europe har varit i kontakt med Audi för att bekräfta uppgifterna från Tyskland. Audi varken bekräftar eller dementerar utan hänvisar till att de inte kommenterar spekulationer om framtida modeller och deras lanseringsdatum.

På bilden ovan ses konceptbilen Audi h-tron quattro concept.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!