060522_audi_q5

Audi Q5 blir verklighet 2008

Länge har det talats om en mindre suv från Audi och tyskarna själva har väl inte direkt förnekat det. I dag bekräftades Audi att Q5 blir verklighet och kommer börja byggas i Ingolstadt under 2008

Audis första suv Q7 som släpptes ut på marknaden för några månader sedan har redan blivit en stor succé för Audi. 

Det har länge spekulerats om en ny, mindre suv kallad Q5 och Audi har väl inte varit direkt hemliga med det heller. Nu bekräftar de dock Q5 defintivt och meddelar i dag att den kommer tillverkas i Ingolstadt och att tillverkningen påbörjas under 2008.

– Audi Q5 kommer att bli en sportig bil som blir viktig i Audis modellprogram. Den kommer att ta oss ett steg närmare målsättningen att sälja 1,4 miljoner bilar om året, ett mål vi satt upp för år 2015, säger Dr. Martin Winterkorn, koncernchef för Audi AG.

För närvarande byggs Audi A3, A3 Sportback, A4 sedan och Avant samt TT (i samarbete med Györ) i Ingolstadt. 

År 2005 lämnade totalt 510 416 bilar produktionslinorna i denna fabrik. Audi A6 sedan och Avant samt A8 byggs i Neckarsulm, där även produktionen av sportbilen Audi R8 startar under sista kvartalet 2006. I Neckarsulm byggdes 241 070 bilar under förra året. 

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer