110511-audi-q5-cabriolet

Audi Q5 Cabriolet – ska Audi våga?

Nissan blev först med sin Murano CrossCabriolet, ska Audi våga följa efter? Den senaste ryktessvängen säger att Audi förbereder en cabrioletversion av Q5.

Nissan väckte en hel del uppmärksamhet i höstas när de visade Murano CrossCabriolet. Många undrade nog om Nissan hade blivit tokiga eller skojade med oss. Men icke. Den högbyggda cabrioleten är en riktig modell som säljs i USA. Nu verkar det som att Audi planerar att följa i Nissans fotspår. Brittiska Autoexpress rapporterar att Audi-ledningen överväger att ta fram en produktionsmodell baserad på Cross Cabriolet-konceptet som visades på 2007 års bilsalong i Los Angeles som i sin tur var en förstudie till Q5.

Produktionsbilen uppges få samma upplägg som konceptet: Två dörrar, plats för fyra åkande och ett tygtak som fälls ned i bagageutrymmet. Den höga markfrigången, fyrhjulsdriften och utvalda motorer från Q5 ska finnas kvar trots att bilen tappar sitt plåttak. Enligt Autoexpress uppgifter ska bilen riktas mot köpare som inte är lika intresserade av sportiga köregenskaper som hög komfort och lyx. Bilen väntas få en lite lyxigare inredning med läder och mocka i många möjliga färgkombinationer.

Om en CrossCabriolet sätts i produktion är det inte troligt att den kommer att sättas ihop bredvid Q5 i Ingolstadt. Troligare är att Audi lejer ut bygget, kanske till Magna Steyr. Produktionen uppges starta redan inom 18 månader.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!