Audi Q5 facelift

Audi Q5 facelift avslöjad i förtid

Audi ska alldeles snart visa upp ansiktslyfta versionen av Q5, men sett ur deras perspektiv har en del av glädjen inför presentationen försvunnit eftersom bilderna har läckt ut på webben. Ta fram luppen så ska vi guida dig bland nyheterna.

Att Audi Q5 ska genomgå ett ansiktslyft har varit känt ett tag, dels då vi har kunnat visa fina spionbilder och dels för att modellen har fyra år bakom sig.

 Det är dock okänt om Audi tänker visa upp Q5 facelift på bilsalongen i Peking nästa vecka. Audi har deklarerat att de kommer dit med tre premiärer men ingen av dem är Q5 utan i stället två Q3-versioner samt långversionen av A6.

 Oavsett vilket kan vi redan i dag ta del av nyheterna med Q5 facelift tack vare läckta bilder. Granskar vi dem i bildgalleriet nedan (innehåller även jämförelsebilderna nu mot tidigare) ser vi att förändringarna är ytterst sparsamma. I fronten handlar det om ny stötfångare, putsad grill med fastade övre hörn samt nya strålkastarna som följer Audis senaste recept på lysdiodplacering.

 En annan exteriör förändring vi kan se är bakljusen som har fått ny layout och blir mer karaktäristiska när de syns i mörker. Även avgasrören har förändrats lite och blivit platta nedtill.

 Interiört får man nästan ta fram luppen för att kunna avgöra skillnaderna då mot nu. Ratten är omgjord, så även växelväljaren till viss del samt så ser det ut som att displayen mellan hastighets- och varvräknare har blivit färglagd. Några knappar har också försvunnit på mittkonsolen då MMI-systemet uppgraderats sedan Q5 kom för fyra år sedan.

 Under huven blir förändringarna antagligen inte allt för stora. Den stora snackisen, dock ännu inte bekräftad, är att sexcylindriga 3,2 FSI quattro utgår och in kommer i stället 3,0 TFSI quattro, även den en sexa, som hämtas från S4. Dock blir det inga 333 hästkrafter utan den trimmas ned till 272 hästkrafter eller däromkring.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!