101109-audi-q5-hybrid

Audi Q5 Hybrid – detaljerna avslöjade

Jo, nej, jo, nej, jo. Det har varit många turer om Audi Q5 Hybrids vara eller icke vara. Nu är det i alla fall bestämt att Q5 ska få sitt hybridsystem och att modellen premiärvisas inom kort. Nu har bilder och fakta läckt ut.

Om det är en medveten strategi av Audi eller inte vet vi inte men vi tackar och tar emot de filmer, bilder och tekniska specifikationer som har läckt ut på förhand. Det handlar förstås om Audi Q5 Hybrid, modellen som har bekräftats och dementerats flera gånger om men som nu är mycket nära lansering. Om de senaste uppgifterna stämmer ska Q5 Hybrid premiärvisas redan på Los Angeles Auto Show i slutet av den här månaden.

Hybridversionen av mellanklassuven Q5 ser dock inte ut att bli någon revolution. Utseendemässigt blir det svårt, för att inte säga omöjligt, att skilja hybridversionen från en vanlig Q5. Bortsett från en hybridstämpel på rumpan och nya fälgar med lättrullande däck finns det inget exteriört som skiljer hybriden från bensin- och dieselvagnarna. På insidan kommer man däremot att märka av hybriddriften genom nya mätare och ett bagageutrymme som krymper från 540 till 480 liter på grund av den nytillkomna hybridtekniken.

Hybridsystemet består av en 2,0-liters TFSI-motor som levererar 211 hästkrafter och en elmotor som bistår med 45 hästar. Tillsammans ska de kunna få bilen att accelerera från 0 till 100 km/h på 7,1 sekunder och nå en toppfart på 222 km/h. Även om Audi fortfarande håller inne med förbrukningssiffrorna verkar det inte som att Q5 Hybrid kommer att bli någon extrem trädkramare. Bilen ska kunna köras på enbart el i upp till 100 km/h men kraften i batterierna räcker inte för mer än tre kilometers räckvidd. Försäljningen väntas dra igång tidigt nästa år och kunderna kommer att kunna välja den nya exteriörfärgen Polar Silver som blir exklusiv för Q5 Hybrid.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!