110318-audi-q6 Foto: AUDI AG / Abdruck fuer Pressezwecke honora

Audi Q6 – möjlig utmanare till BMW X6

Ska Audi bygga en konkurrent till en av de senaste årens mest utskällda bilar? Mycket möjligt, Audis vd Rupert Stadlers uttalande vid Genèvesalongen tyder på att luckan mellan Q5 och Q7 kan komma att fyllas.

Den har sålt över alla förväntningar men trots det blivit utskälld för att vara både ful och onödig. Självklart är det BMW X6 vi talar om. Många kanske tycker att det räcker med en bil av X6:s sort men nu verkar det som att det kan komma en till.

– Vi kan tänka oss en modell mellan Q5 och Q7… en coupéliknande, fyrhjulsdriven modell, sade Audis vd Rupert Stadler till tyska reportrar vid Genèvesalongen som avslutades förra veckan.

Enligt Autoweek som har luskat vidare i saken, handlar det om en femsitsig crossover som baseras på samma fyrhjulsdrivna plattform finns under nya Volkswagen Touareg och Porsche Cayenne. Att Audi ens överväger att lansera en Q6 sägs vara resultatet av starka påtryckningar från de amerikanska och kinesiska avdelningarna som ser stor potential för modellen och vill ha en konkurrent till BMW:s storsäljande X6. Precis som sin bayerska konkurrent lär Audi Q6 erbjudas med såväl bensin- som diesel- och hybridmotorer. Autoweek säger sig också veta att det redan finns planer på en het RS Q6 med samma turbomatade V8 på 4,0 liter som väntas bli drivkälla i nya RS6.

OBS! På bilden syns en förvrängd Audi A7 Sportback.

Test och provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!