080728-audi-q7-hybrid

Audi Q7 Hybrid läggs på is

Turerna kring Audi Q7 Hybrid har varit många. Bland annat har den svaga dollarn satt stopp för lansering i USA. Nu verkar det inte bli någon lansering av bilen över huvud taget, inte ens i Europa.

Tidigare i år kom uppgifter från Audi själva att Q7 Hybrid ska lanseras under senhösten/vintern i år. Hybridversionen av denna stor-suv skulle då drivas av en bensin-V6 på 280 hästkrafter med hjälp från en elmotor på 34 kilowatt.

Nu ser det inte ut som att Audi Q7 Hybrid lanseras över huvud taget utan i stället skrinläggs. Om bilen någonsin får se dagens ljus eller inte är ovisst.

En talesperson för Audi berättade nyligen för tyska Der Spiegel att Q7 inte kommer att förses med hybriddrift eftersom de beräknade försäljningssiffrorna för en sådan modell är för låga.

I stället ska Audi fokusera på att ta fram andra hybridmodeller samtidigt som utvecklingen av tekniken fortgår tillsammans med Porsche och Volkswagen.

Audi har inte bekräftat uppgifterna.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!