Foto: 2010

Audi quattro blir crossover

Det blir ingen produktionsversion av lilla läckra Audi quattro. I stället kommer Audi fokusera på att ta fram en crossover som ska konkurrera mot Range Rover Evoque.

Audi lägger nu ner alla planer på att göra verklighet av den balla konceptbilen Audi quattro från 2015. Enligt nya uppgifter till brittiska CAR kommer bilen förvisso bli av – men som crossover i stil med Range Rover Evoque.

 Anledningen till detta är att produktstrategerna hos Audi anser att marknaden för konventionella prestandacoupéer börjar bli mättad. I samma takt gör sig alternativa produkter allt större plats. Kort sagt, man tror inte på en variant av RS5, snarare är konceptbilar som crosslane coupé framtidens melodi.

 Just crosslane coupé lär resultera i kommande Audi Q2 och det är med grund i denna som en sportig crossovercoupé kommer ta sin form. Bilen väntas presenteras till 2015 och kommer då ha en turbofemma på uppåt 380 hästkrafter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!