Audi R8 kommer vara V10:an trogen

Det har länge snackats om en V6-motor i Audi R8. Så blir det inte, modellen kommer att vara V10-motorn trogen och ingenting annat.

När dagens generation Audi R8 presenterades 2015 stod det klart att V8:an var försvunnen medan V10:an tog över hela verksamheten. Då ryktades det om att en R8 med V6-motor bakom sittbrunnen skulle komma för att agera ”instegare” till modellen. Detta rykte späddes på i samband med att Audis produktplanering för de kommande åren slank ut på webben. Där stod det klart och tydligt ”R8 V6” under kolumnen för 2018.

Men någon V6-version blir det inte. Det säger R8-modellens projektledare Björn Friedrich till CarThrottle. Enligt honom blir det ingen under denna R8-generation, V10-motorn kommer att vara enda drivlinan.

– Den är bästa motorn för bilen… vi håller oss till V10:an, säger han.

En omtyckt pjäs som inte kommer att få konkurrens från en 2,9-liters V6:a.

Vad gäller en kommande generation R8 finns det inga konkreta planer på en sådan.

Dagens generation presenterades i uppdaterat utförande för bara några veckor sedan. Det innebär att R8:an, så som vi känner den i dag, hänger med ytterligare några år. Numera har modellen 570 hästkrafter i instegsversionen (tidigare 540) medan toppalternativet bjuder på 620 hästkrafter (tidigare 610).

LÄS OCKSÅ: Audis W12-motor sjunger på sista versen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!