Audi rivstartar i Kina

Tyska Audi får en kanonstart på året i Kina. Försäljningen ökade med 245 procent under januari och det får Audi att sikta på en ökning med tio procent för hela året.

Audi har fått en bra start på året i Kina. Så bra att de nu meddelar att målet för hela året blir att öka försäljningen med minst tio procent. Det ska väl inte vara några större problem för tyskarna som under januari ökade försäljningen med 245 procent på den kinesiska marknaden jämfört med januari 2005. 6 384 fordon blev det totalt. När man räknar med Hong Kong i Kina - vilket man ofta gör - blev ökningen mindre men ändå bra. 9,6 procent steg försäljningen under januari och totalt blev det 58 878 fordon.

Audi räknar nu med att göra en tvåsiffrig försäljningsökning i Kina och Hong Kong under 2006 och tyskarna verkar säkra på att nya suven Q7 och A4 Cabriolet kommer göra det möjligt.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!