Audi RS6 Nogaro Edition får blå inredning – och 705 hk

Audi presenterar en ny specialversion av RS6. "Nogaro Edition" hyllar den första RS-bilen någonsin med blå exteriör, blå interiör och 705 frustande hästar under huven. En riktig drömkombi!

Nogaro Edition baseras på RS6 Avant Performance och beskrivs som en ännu exklusivare version av superkombin. Den har en blå exteriör som hyllar Audi RS2 från 1994, som var den allra första modellen att bära RS-logotypen. Färgen, som är den samma som RS2:an bar 1994, kallas just Nogaro blau.

Bilen har på utsidan, utöver den blå lacken, även ett svart optikpaket som gör alla lister svarta, svartpolerade 21-tums fälgar och ett titanavgassystem från Akrapovic.

På insidan fortsätter det Nogaro-blå temat med blå alcantara på stolar, dörrpaneler och knäskydd. Vi finner även blåa kontrastsömmar, som till och med letar sig upp i det svarta, alcantaraklädda taket. Bredvid ratten, som också är i alcantara, finns dekorlister i kolfiber med Nogaro Edition-emblem.

Den blå interiören är riktigt läcker, men för den som tycker att den ändå är liiite för mycket, så går den blå alcantaran att byta ut mot svart.

Under huven ruvar samma V8, på 4,0 liter, som vanligt. Men med lite hjälp av trimningsfirman ABT har motorn fått tillökning. I Nogaro Edition har effekten skruvats upp från 445 kW till 519 kW, vilket innebär hela 100 extra hästkrafter. Med 705 hästar och 880 Nm når kombin nu en toppfart på 320 km/h i stället för 305.

Produktionen är begränsad till 150 exemplar och priset startar på 124 200 euro, motsvarande ungefär 1,2 miljoner kronor.

Snart kommer ju en ny A6:a, så kanske ska vi se det här som nuvarande generations avsked?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!