100323-audi-rsq5 Foto: AUDI AG / Abdruck fuer Pressezwecke honora

Audi RSQ5 kan finnas i startgroparna

Från franskt håll kommer uppgifter om prestandaversioner av Audi Q5. Enligt tidningen L’Automobile är Audi i full gång att utveckla S- och RS-versioner av Q5, båda med kompressormatad V-motor.

 Audi går med rask takt mot att bli det premiummärke som har flest modeller i sin produktportfölj. Även för den intresserade kan det vara svårt att räkna upp alla olika karossvarianter och utföranden. Men fler ska det bli. Det franska motormagasinet L’Automobile säger sig nu veta att Audi ska lansera modellerna SQ5 och RSQ5.

Det är naturligtvis inget som har bekräftats av Audi och L’Automobiles uppgifter är knapphändiga men det handlar, som beteckningarna antyder, om prestandaversioner av Audis lillsuv Q5. Enligt L’Automobile ska SQ5 lanseras redan nästa år och kommer då med kompressormatad version av V6-motorn på 3,0 liter som i dagsläget går att hitta i flera Audi-modeller, bland annat S4. Motorn ska leverera 333 hästkrafter och drivningen ska ske på alla fyra.

Sportplanerna för Q5 slutar inte där. L’Automobile rapporterar även om en RSQ5 med samma V6-motor uppskrämd till drygt 400 hästkrafter. Utseendemässigt ska RSQ5 hämta många drag från Q5 Custom Concept som visades på den årliga bilträffen Wörthersee Tour i Österrike i fjol (bilderna). L’Automobiles uppgifter är än så länge högst obekräftade och det finns inga tidigare uppgifter om varken SQ5 eller RSQ5.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!