Foto: unknown

Audi S3 Sedan – tre snabba från provkörningen

Det var inte bara en Audi-provkörning förlagd till Monaco i veckan, utan två. Erik Andrén stannade kvar över natten och fick provköra även Audi S3 i sedantappning. Här är en direktrapport.

Hej igen, har du lika fint väder i dag, Erik?

– Hej! Tyvärr inte, gårdagens solsken förbyttes i regn, åska och snö i bergen under natten. Nu under morgonen har det till och med haglat. Inte alls lika behagligt i dag alltså, men fortfarande lite varmare än Sverige.

Så synd för dig alltså! Men vad är det du kör för något i dag?

– I dag står Audi S3 Sedan på menyn. Avsaknaden av cabrioletväder gör alltså inte jättemycket. En ganska intressant bil, får jag säga. Små sedaner brukar ju inte vara någon större marknad i Sverige, men just S3 i sedanversion tror jag faktiskt kan funka.

Okej, hur är den att köra då?

– Linus Pröjtz har ju redan lovordat vanliga S3, och det mesta är ju sig likt i sedanen – den är riktigt välbalanserad och kul att köra. Det lite längre axelavståndet kan till och med ge ett lite mognare beteende, särskilt i det här vädret.

Vill du få en djupare rapport från provkörningen så kommer en sådan att publiceras i ett kommande nummer av Teknikens Värld. Och du, om du prenumererar får du den före alla andra!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!