Audi satsar 100 miljarder!

Audi meddelade under måndagen att de kommer satsa 11,8 miljarder euro – drygt 100 miljarder kronor – på produkt- och modellutveckling de närmaste fem åren.

2015 ska nuvarande 22 modeller vara 40. För att det ska bli verklighet krävs en ”liten” satsning och nu har den klubbats av styrelsen. 8,4 miljarder euro, 71 procent av den totala satsningen, läggs enbart på utvecklingen av nya modeller. Från och med 2007 kommer investeringen stiga med ungefär två miljarder euro per år.

- Investeringar i produkter är det som får varje företag att leva. Den här investeringen är helt enkelt till för att företaget ska fortsätta leva och växa och för att vi ska få behålla våra jobb, säger Rubert Stadler, tillträdande styrelseordförande för Audi.

Redan nästa år kommer nya modeller från Audi. A5 Coupé presenteras, TT Roadster släpps ut på vägarna och sportbilen R8 kommer få nya motorer. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!