Audi smygvisar nya A5

Snart är det dags för världspremiär av nya Audi A5 och de ger oss en smygtitt på dess strålkastare.

Med nio år på nacken är det minst sagt hög tid för en efterträdare till nuvarande Audi A5 och turligt nog är den inte långt bort. Den helt nya generationen kommer att visas upp under nästa vecka och som vanligt börjar det några dagar innan dyka upp en del bilder på den nya generationen.

Än så länge får vi dock bara ta del av gif-bilder samt en kamouflerad helhetsbild. Men jämfört med nya generationen A4 kan vi se att stålkastarna får en något mjukare formgivning hos A5, och att vecket längs nederkanten hos A4 är borta. Även ljussignaturen har förändrats en aning.

Audi hintar även om att den nya generationen kommer att få en mer aerodynamisk formgivning än föregångaren, och vi kan även förvänta oss att den kommer att vara lättare tack vare att den baseras på MLB Evo-plattformen. Alltså samma som nya A4 och Q7.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!