Audi SQ2 officiell med 300 hästar

Audis lilla suv Q2 kommer nu i ett prestandautförande. Här är SQ2 som ställs ut på bilsalongen i Paris och börjar levereras till kunder under inledningen av 2019.

4,2 meter långa Audi Q2 får mer pulver under huven. På Parissalongen i nästa vecka presenteras prestandaversionen SQ2 som vi redan har tjuvkikat på när den testades på Nürburgring. Motorn är densamma som i Audi S3 och Volkswagen Golf R, det vill säga 2,0 TFSI-motorn med 300 hästkrafter. Samma maskin hade nyligen 310 hästkrafter men efter WLTP-anpassningen är det 300 jämnt som gäller.

Maxvridet uppgår till 400 newtonmeter.

Motorn är kopplad till Audis sjuväxlade S tronic-dubbelkopplingslåda och drivningen sker på alla fyra hjul. SQ2 är därmed en quattro-bil, precis som övriga S-modeller.

0-100 km/h avverkas på 4,8 sekunder, det vill säga två tiondelar långsammare än S3 Sportback som alltså har samma drivlina. Toppfarten är elektroniskt begränsad till 250 km/h.

PROVKÖRNING: Audi Q2 2,0 TDI 190 quattro S line

Förutom kaxigare utseende, som inte är helt olikt S line, får S-versionen av Q2 också sänkt chassi med 20 millimeter, hårdare fjädring, kraftigare bromsar med 340-millimetersskivor fram och 310-millimeters bak och röda bromsok.

I nuläget finns det bara en officiell bild på SQ2, men när Audi i nästa vecka släpper fler bilder kommer vi att få se fyra (typiskt antal för Audis S-bilar) ändrör i rumpan på bilen och diverse småförändringar interiört för att späda på känslan av sportighet. S-emblemet kommer att pryda vissa av ytorna.

Någon prisuppgift finns inte men ta med i beräkningarna att lilla Q2 även utan S kan bli oerhört dyr. Vi körde nyligen en Q2 S line med 190-hästarsdiesel och den gick, med lite extrautrustning, på 551 400 kronor.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!