061018_audi_tt

Audi TT Roadster är snart här

Audi släppte i dag bilder på helt nya TT Roadster. En skapelse som vid första ögonkastet ser klart lyckad ut. Precis som vanliga TT är den betydligt större än sin föregångare men har inte samma revolutionerande design.

Nya TT Roadster är 137 mm längre än sin hyllade föregångare, en ganska rejäl ökning. Tygtak får den även denna gång men det är stärkt med aluminium för så att den kan hålla upp en riktig bakruta av glas. Det sänker dessutom bilens tyngdpunkt.

Det finns två typer av tak, ett helautomatiskt som öppnas på bara 12 sekunder med en knapptryckning och ett manuellt som är något lättare.

TT Roadster är en relativt lätt bil. 2,0 TFSI-versionen väger endast 1 295 kg.

Motoralternativen blir två stycken. En 2-liters TFSI på 200 hk som driver på framhjulen och en 3,2-liters V6 på 250 hk som driver på alla fyra hjulen. Bägge går att få med halvautomatisk S-tronic låda.

0-100 km/h tar 6,5 sekunder med 2-litersmotorn och med 3,2-litersvarianten tar det bara 5,9 sekunder. Förbrukningen ligger på 0,78 respektive 0,95 l/mil.

Utrustningsmässigt sitter en hel del i som standard som ljudsystemet Chorus och automatisk air condition. Utöver det finns en uppsjö med tillval.

Audi TT Roadster kommer till marknaden i mars 2007, pris är inte bestämt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!