090223-audi-tt-rs

Audi TT RS – bild- och infoläcka

Tyvärr Audi, bilder och information om nya TT RS har läckt ut i förtid. Den hetaste TT-versionen någonsin bjuder på 340 hästkrafter och 0-100 km/h på fem sekunder blankt.

Den tredje mars är det officiell premiär för Audi TT RS, på Genèvesalongen. Men redan i morgon är det dags för lite officiell förhandsinformation i form av bilder, data och läckert ljud. Dock blir morgondagen inte lika spännande som Audi tänkt sig då en läsare till Carscoop skickat allt material till dem i förväg.

Under huven på TT-värstingen finns enligt informationen en nyutvecklad femcylindrig direktinsprutare på 2,5 liter. Den ger ifrån sig 340 hästkrafter och 450 newtonmeter. Detta ger bilen trevliga prestandasiffror – 0-100 km/h går på fem sekunder medan toppfarten är elektroniskt begränsad till 250 km/h.

Jämfört med sedan tidigare officiella TTS har TT RS uppgraderade bromsar och spänstigare chassi med hårdare satt fjädring. Formmässigt syns också vissa skillnader, bland annat större luftinsläpp i fronten, grov diffusor i baken kryddat med en rejäl bakvinge.

TT RS kommer som både coupé och roadster. Europalansering är det under andra kvartalet i år.

Missa inte att lyssna på ljudet via YouTube-klippet nedan!

Uppdatering

Eftersom embargoavtalet är brutet har vi nu fått tillstånd av Audi att publicera två bilder på TT RS. Dessa två finns i bildspelet nedan och är i bättre kvalitet än övriga. Dessutom har vi fått tillstånd att publicera ljudet, så gillar du det du hör i YouTube-klippet nedan så är det bara att ladda ned en mp3-fil via länken lite längre ned.

Ladda ned ljudfil (mp3-format)

Audi TT RS

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!