Audi Urban Concept

Audi Urban Concept – alla bilder!

Vi har redan visat både spionbilder och officiella skisser på Audis nya minibilskoncept Urban Concept. Nu kan vi visa Audis officiella bilder på den riktiga bilen – som kommer både med och utan tak!

Den stora bilsalongen i Frankfurt rycker allt närmare, och med den premiärvisas också en mängd nya bilmodeller och konceptbilar. En av de konceptbilar vi tidigare har skrivit om är Audis nya Messerschmittliknande minibilskoncept Urban Concept, som kommer vara det stora dragplåstret i Ingolstadt-företagets monter. Vi har sett både spionfilmer på bilen i maskerad form och skisser som släppts från officiellt håll hos Audi.

Nu har dock Audi lyft helt på sekretessen och visar upp ett helt gäng omaskerade bilder på konceptbilen, eller konceptbilarna om man ska vara helt korrekt, för den täckta versionen (av Audi kallad Sportback) har nämligen fått sällskap av en öppen roadsterversion kallad Spyder. Interiörlayouten är dock likadan i de bägge bilarna med passageraren placerad snett bakom föraren, för att maximalt utnyttja storleken. De friliggande hjulen är täckta av tätt anliggande stänkskärmar. Utöver detta kan vi se att en hel del designmässiga drag har hämtats från Audis supersportbil R8, bland annat panelerna i avvikande färg bakom dörrarna, uppsättningen av led-lampor fram och bakpartiets designdrag. Om än allt i förminskad skala.

Karossen är gjord i kolfiberarmerad plast, vilket hjälper att hålla vikten nere. Totalt ska bilen väga under 500 kg! Framdrivningen ska ske genom två stycke elektriska synkronmotorer, av Audi döpta till e-Tron, som sägs ge bilen en kraftfull acceleration. Att ta sig från 0 till 60 km/h ska gå på ungefär 6,5 sekunder. Dock lär det kännas betydligt snabbare än så i den lilla bilen, med en längd på 320 cm, en bredd på 170 cm och en höjd på 120 cm. Toppfarten är begränsad till 100 km/h jämnt.

De två elmotorerna är kopplade till ett litiom-jon-batteri för sin kraftförsörjning, och enligt Audis officiella uppgifter ska räckvidden vara mellan fem och sex mil – något som förmodligen räcker för de flesta ärenden inom en stad. Kanske vill du heller inte åka längre i Urban Concept, som ju (som namnet antyder) är en utpräglad stadsbil.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!