Audi Urban Concept blir verklighet

Audi bekräftar för Car att man tänker sätta sitt citybilskoncept Urban Concept i produktion.

Små citybilar tillhör inte vardagen i det som vi är vana att se på stadens gator men det är något som Audi vill ändra på. Till Frankfurtsalongen visade de upp sin konceptbil Urban Concept som nu verkar bli verklighet. 

 Enligt brittiska Car planerar Audi att bygga en begränsad serie bilar om 999 bilar. Om planen går som beräknat kommer de små bilarna vara ute på marknaden redan 2013. 

 Bilen som inte kommer väga mer än 480 kilo kommer drivas av två stycken 20 hästkrafter och 47 newtonmeter starka elmotorer. De kommer skicka i väg bilen till 60 kilometer i timmen på drygt sex sekunder. Räckvidden ligger på strax över sju mil, och, givet att man sitter nära ett eluttag så kommer Audi Urban att kunna åka strax över sju mil till efter att ägaren laddat upp batteriet. Att ladda batteriet ska ta cirka 20 minuter.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!