110810-audi-urban

Audi Urban Concept – officiell info

Nu släpper Audi information om den lilla stadsbilen vi skrev om så sent som i går.

I går började videor på en liten kamouflerad Audi dyka upp på internet och motorforum. Vad som verkar vara en illa dold PR-kampanj lyfter fram en ny liten Audi som ska presenteras på bilsalongen i Frankfurt. Nu går Audi ut med färdiga skisser på bilen. 

Audis skisser visar att föraren kommer sitta snett framför passageraren i den nu bekräftat eldrivna bilen. Ratten och pedalerna kan justeras så att de passar föraren vilket pekar på att stolarna kommer vara fastsatta där de är. 

Monocoque-chassit är byggt i kolfiber med fristående hjul. Taket kan dras bakåt för att ge en öppen bil. Intressant är också att ingången sker genom bakluckan.

Ett litium-jonbatteri kopplat till två el-motorer kommer skjuta fart på den lilla Messerschmitt-liknande farkosten men Audi har inte gett någon information om hur långt bilen kan gå innan laddningen i batteriet är slut. 

Nyfikna hänvisas till premiären i september.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!