090427-aud-ny-modell-juli Foto: Abdruck fuer Pressezwecke honorarfrei

Audi visar ny modell i sommar – vilken?

I år fyller Audi 100 år. Det tänker tyskarna fira med ett hejdundrans kalas som ska pågå i fyra dagar med start den 16 juli. Roligast med det hela är att Audi samtidigt ska visa en helt ny modell. Frågan är bara vilken.

En helt ny modell ska visas den 16 juli för att fira Audis 100-årsjubileum. Audi slår på stort med ett fyradagarskalas som drar igång med en stor ceremoni i Ingolstadt. 2 500 gäster är inbjudna och en av dessa är Tysklans förbundskansler Angela Merkel. Dessvärre vill Audi ännu inte avslöja vilken modell det är som ska premiärvisas i sommar, den enda ledtråd som ges kommer från Audis vd Rupert Stadler.  I ett pressutskick säger Stadler att ”We are proud of the tradition of the Audi brand and our company's history of success. You have to be aware of your roots if you want to shape the future with new ideas and innovations.”

Det är visserligen inte mycket till ledtråd vi får av Stadler men han kan tänkas syfta Audis rika motorsporthistoria, vilket kan innebär att det är en sportig modell som ska visas i juli. Som vi har berättat om tidigare i olika omgångar har Audi ett flertal sportiga modeller på gång. Inom kort väntas både RS5 och RS3, men även R8 Spider. Spionbilder har visat att alla dessa tre modeller testas för fullt och rycker allt närmare sina lanseringsdatum. Andra kandidater till en juli-lansering är fyradörrarscoupén A7 och A5 Sportback – en halvkombiversion av A5. Lill-suven Q3 kunde ha varit aktuell för en lansering i sommar om det inte vore för att Audi så sent som i förra veckan tillkännagav att Q3 ska lanseras först 2011. Sist men definitivt inte minst spännande ut av kandidaterna är minibilen A1 som har visats som koncept på flera bilsalonger. Med tanke på att det är 100-årsdagen som ska firas lär Audi slå på stort med en viktig och helt ny bilmodell, det känns mindre troligt att det blir en ny version av en redan existerande modell. A7 eller A1 ligger därmed kanske bäst till. Gissningsleken kan börja!

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer