Audis signalhorn ljuder starkare i Indien

I Indien tutas det på allt och alla. Det tutas så mycket att Audi levererar sina Indien-bilar med extra starkt tutljud.

Audis Indien-chef Michael Perschke berättar för tidningen The Economic Times att bilarna som märket säljer i Indien är utrustade med extra kraftigt signalhorn. Dels så är tutljudet betydligt högre än i Audi-bilar i övriga världen, detta för att tutan ska höras i den kaotiska trafiken, och dels är signalhornet kraftigare i utförandet för att klara av allt tutande. Det är nämligen så att den genomsnittlige bilföraren i Indien tutar lika mycket på en dag som den genomsnittlige bilföraren i Tyskland gör på ett år.

 – Ett europeisk signalhorn skulle bara hålla en eller två veckor här i Indien, säger Michael Perschke.

 Dessutom testas signalhornet ingående innan de monteras i Audis bilar. Varje signalhorn tutas oavbrutet i två veckor för att kontrollera att de håller måttet.

 Trots att de indiska bilisterna tutar mycket för att varna dör ändå ofattbart många i trafiken. Under 2010 dog 133938 människor i den indiska trafiken. Den indiska versionen av nollvisionen känns avlägsen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!