081201-audi-ny-a2

Audis stora miniplaner

Audi har stora planer i den lilla storleksklassen. Inom de närmaste åren väntas en handfull nya modeller i storleksklassen under A3, bland annat en ny A2.

Liksom de flesta stora biltillverkare har Audi modeller på gång i de mindre storleksklasserna. Men enligt nya uppgifter ser Audi ut att bli ett av de mer småbilstäta märkena. A3:s dagar som minst i modellprogrammet är räknade.

Den kanske mest omskrivna av de kommande Audi-modellerna är A1. Hybridkonceptet A1 Sportback visades på Parissalongen tidigare i höstas och Audi har aldrig hymlat med att en produktionsversion är att vänta inom kort. A1 väntas bli tillgänglig i en uppsjö olika karossvarianter. Tre- och femdörrarsmodellerna är mer eller mindre givna, och kanske får vi även se en Sportback och en hybrid. Men lilla A1 kommer ändå inte att vara den minsta Audin. Som medlem i den stora VW-familjen har ju Audi som bekant förmånen att välja och vraka i ett stort utbud av plattformar och delar. Därför får vi inom de närmaste åren även se en Audi-version av VW:s uppmärksammade minibil Up! En produktionsversion av Up! väntas komma om cirka två år, kort därefter lanseras Audis modell, enligt Autobild.

Autobild uppger dessutom att en ny version av A2 ska lanseras 2014. A2 var smått revolutionerande för sin storleksklass i och med den avancerade aluminiumkonstruktionen. Konstruktionen blev dock för dyr för sitt eget bästa, vilket ledde till slutet för A2. För den nya modellen uppges Audi använda sig av delar från nästa generation VW Polo, vilket ska hålla kostnaderna nere. Ett gäng kompakta tre- och fyrcylindriga diesel- och bensinmotorer väntas, och förmodligen även en hybridversion.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!