Australiens federala polis testar Polestar-optimerad Volvo S60 T6 AWD

Inte bara Sydneys poliskår väljer Volvo och Polestar, även landets federala polis väljer kombinationen. Första bilen är levererad och redo för utvärdering.

Förra året skrev vi om att Sydney-polisen valt att utöka sin vagnpark med en 350 hästkrafter stark S60 Polestar, vid sidan om den S60 T5 som kåren redan har till sitt förfogande.

Nu följer Australiens federala poliskår i samma hjulspår med kombinationen Volvo och Polestar.

Nyligen har en Polestar-optimerad S60 T6 AWD med 329 hästkrafter och 480 newtonmeter levererats till dem för utvärdering. Polestar-optimeringen innebär förändrar mjukvara som ger 25 extra hästar och 40 nya friska newtonmeter.

– Genom detta kan vi få direkt feedback hur S60:n presterar från våra poliser som är ute på vägarna, dag och natt, i alla väglag. Vi är speciellt intresserade av vad våra poliser kommer att tycka om S60:ns fyrhjulsdrift och dess fördelar jämfört med våra nuvarande bakhjulsdrivna bilar i polisflottan, säger Rod Anderson, Station Sergeant.

Bilen kommer att utgöra en del i ACT Policing Traffic Operations operativa bilflotta där den under en tid kommer att utsättas för diverse tester i bland annat ”high stress environments”.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!