061227_toyota

AVSLÖJAD: Toyotas nya supersportbil

På bilsalongen i Detroit ska Toyota visa en supersportbil i konceptbilsform. Redan nu har fakta och datoranimerade bilder läckt ut.

Förra året gick halvsportiga Celica och MR-2 ur produktion. Lama sportbilar kan tyckas, speciellt i jämförelse med Supra, som i sin tur försvann 1997. Det är alltså inte så konstigt att Toyota inte förknippas med sportbilar i dag. Däremot vet de flesta att Toyota är ledande när det gäller hybridteknik. Inom en snar framtid ska hybriddrift och supersportbilsprestanda kombineras.

Toyota FT-HS Hybrid Sport Concept ger en föraning om vad som kan bli en ny Supra. Enligt de fakta som kommit ut ska FT-HS ha samma V6-motor på 3,5 liter som Lexus GS 450h. I Lexus-utförande ger bensinmotorn 296 hästkrafter, på detta tillkommer elmotorn som genererar 147 kW/200 hk. 

FT-HS sägs ha 400 hästkrafter och vara god för att klara av 0-100 km/h på runt fyra sekunder.

Batterier och annat till trots ska bilen ha en viktfördelning på 50/50 fram respektive bak, precis som det anstår en sportbil.

Konceptbilen har formgivits vid Toyotas designstudio i Newport Beach, Kalifornien. Huruvida skapelsen är läcker eller inte låter vi dig avgöra. Bilen har hursomhelst ett löstagbart tak. Detta i kombination med den välvda framrutan med svarta A-stolpar för tankarna till Koenigsegg. 

Fronten har en långt utdragen ”nos” och bakpartiet är i en klass för sig. Eller ser du några likheter med någon annan bil?

Kupén är extremt förarorienterad och futuristisk. Den pilformade instrumentpanelen för tankarna till flyget, som en Saab alltså… Ratten är speciell på så sätt att föraren bara snurrar på den yttre, röda ringen. Innanför finns även växlingspaddlar.

Aggressiv form kombineras med vänlighet mot miljön, lite av framtidens melodi. Toyota FT-HS Hybrid Sport Concept premiärvisas i Detroit den 7 januari 2007.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!