060922_opel_van

Bagageutrymmet i fokus på Opel CorsaVan

I somras presenterades nya Opel Corsa och möttes av positiv kritik från de flesta håll. Nu kommer en något udda skapelse från samma Opel. En tredörrars van baserad på just Corsa.

När man tänker på en van eller skåpbil tänker de flesta på typ en Renault Kangoo eller en stor klassisk Cheva-van. Opel sätter dock det uttrycket i ett nytt perspektiv när de nu visar CorsaVan Concept.

Det är egentligen en helt ny tredörrars Corsa av senaste generation men baksätet är borttaget för att ge plats åt bagage och bakom huvudet på föraren och passageraren (det blir ju bara en) sitter ett lastnät som det normalt gör i just skåpbilar.

Med 17-tumsfälgar och Corsans nya utseende blir det väl den sportigaste ”vanen” på bra länge, om man nu får kalla den för van.

Under huvun sitter en 1,3-liters dieselmotor på 90-hästar. Och när man tänker efter så kanske detta koncept inte är helt ute och cyklar. En billig stadsbil men hyfsat bagageutrymme kan säkert intressera de som inte gillar att köra så många vänner.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!