091125-baic-saab-alternativ

BAIC ser över sina alternativ för Saab

BAIC skulle ha blivit delägare i Saab om affären gått igenom. Så blir nu inte fallet. Men än har kineserna inte sagt att de ger upp. Enligt ett pressmeddelande säger de att alternativen ska ses över och att målsättningen fortfarande är att bli mer globala.

 Tisdag den 1 december ser ut att bli Saabs ödesdag. Då har både ägaren General Motors och Beijing Automotive, BAIC, styrelsemöten inplanerade. GM ska fatta beslut om vad man vill göra med Saab och BAIC ska göra detsamma. Kinesiska BAIC meddelar via ett pressmeddelande i dag att de ser över sina alternativ och att långsiktiga strategin fortfarande är att bli ett mer globalt företag. Om det betyder att BAIC förbereder ett eget Saab-bud, eller om man tackar för sig helt och hållet återstår att se.

Analytiker som Automotive News Europe har talat med tror inte att BAIC kommer att köpa Saab på egen hand. Även om BAIC är intresserade av att slå sig in på den internationella bilmarknaden så antas de inte vara beredda att driva en krisande biltillverkare på en främmande marknad. Boni Sa, analytiker vid CSM Worldwide säger till Automotive News Europe att BAIC kan vara intresserade av att köpa loss delar av Saab, i synnerhet tekniken och produktionsverktygen till de äldre modellerna. 

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!