070516_range_rover

Bantningskur på gång för Range Rover

När du tänker på Range Rover så tänker du knappast på låg vikt. Men Land Rover har långt gångna planer på att banta nästa version av modellen som dyker upp till försäljning först år 2012.

Land Rovers flaggskepp Range Rover är en tungviktare av rang. Företaget har nu långt framskridna planer på att kraftigt reducera vikten på nästa generation av modellen som dyker upp 2012. Med hjälp av en kaross i aluminium är det tänkt att man ska banta bort mellan 300 och 400 kg, vilket ger en matchvikt på 2200 till 2300 kg. Bilen får ändå behålla sin lyxiga och rymliga kupé. Detta är tänkt att ge Range Rover lägre bensinförbrukning och minskade koldioxidutsläpp samtidigt som bilen blir mer lättmanövrerad och får bättre styrprecision.

Nya designen är tänkt att vara mer kompakt med bland annat lägre taklinje och fönster samt kortare överhäng både fram och bak.

Motoralternativen blir en mix av nya och förnyade, utvecklade tillsammans med Jaguar. Två nya direktinsprutade V8:or på 5 liter, en utan och en med kompressor. Nya dieslar kommer också, bland annat Land Rovers nya på 3,6 liter som utökas till 4 liter. Tanken är även att en hybridmotor ska presenteras.

Så här kan kommande Range Rover se ut

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!