101127 GM Baojun 630

Baojun 630 - första modellen från GM:s nya kinesiska märke

I somras skrev vi om General Motors nystartade lågprismärke för den kinesiska marknaden, Baojun. Nu har vi nåtts av bilder på dess första riktiga modell - här är Baojun 630.

Sedanmodeller i golfklassformat är något som är betydligt mer populärt i Kina än här i Sverige. Därför är det kanske inte så märkligt att den första presenterade bilmodellen från GM:s nystartade kinesiska underdivision (i samarbete med de kinesiska tillverkarna SAIC och Wuling) är just en sådan.

Baojun 630, som modellen är döpt till, lär bara vara aktuell för den kinesiska marknaden och ska där betinga ett pris på knappa 50 000 kronor, grovt omräknat i vår valuta. Med tanke på prissättningen får man kanske ändå lov att säga att både utsida och insida på den nya modellen verkar helt acceptabla, även om materialvalen lär kännas bättre på bild än i verkligheten.

Grunden till Baojun 630 utgörs av Buick-modellen Excelle, som i sin tur delar bottenplatta med den för oss bekanta Opel Astra. På motorsidan hämtas en fyrcylindrig 1,5-litersmotor på 105 hästkrafter från SAIC-ägda Roewe, men i övrigt är informationen knapphändig.

Lanseringen i Kina är satt till tidigt nästa år, och målsättningen är att sälja fler än 100 000 på årsbasis.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!