Foto: Marcus Engström

Bättre studs i Jimny

Nya Suzuki Jimny är redan en ikon, men när stötdämparspecialisterna på svenska Öhlins utvärderat och utvecklat nya stötdämpare är den en ikon i världsklass!

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Jag blev förälskad i nya Suzuki Jimny vid första ögonkastet. Liten, kompakt och stenhård. Och med glimten i ögat. Lite som Oskar Krüger. Första generationen Jimny tog ett stort kliv upp ur leran och blev en innebil för innerstadsmänniskor och reklambyråfolk i slutet av det glada 80-talet, och nya Jimny har gjort likadant. Men i verkligheten är den en arbetsbil för folk som har riktiga jobb – i skogen till exempel.

Precis som vanligt när man är kär i nåt så tar man varje chans att umgås, så jag lånar en vanlig Jimny och beger mig till den blågula byggnaden i Upplands Väsby där stötdämpartillverkaren Öhlins huserar. De har nämligen utvecklat nya dämpare till nya Jimny. De är inte helt gratis så att säga, så för att kolla om de är värda pengarna så kör jag en dålig omväg norrut från redaktionsgaraget.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!