060112_trängselskatt

Begär omprövning – och vinn en månads fri trängselskatt

Idag börjar Tullupproret! Teknikens Värld är en av många som är emot politikernas trängselskatteförsök och vi uppmanar dig att hjälpa till. Börja med att överklaga alla dina skattebeslut.

Skatteverkets trängselskattesektion är dimensionerad för att hantera tusen omprövningsärenden per dag. Om vi alla som tycker att försöket bör stoppas (för att det är dumt, orättfärdigt, odemokratiskt, fel utformat, orättvist, korkat el dyl) ser till att begära omprövning varje gång vi beskattats borde vi komma upp i minst 50 000, kanske 100 000 ärende per dag – och det klarar inte systemet.

Egentligen behöver du inte ens ha en motivering för din begäran om omprövning, men möjligen finns en risk att Skatteverket då väljer att nonchalera din omprövningsbegäran. 

Hur du utformar din motivering är helt upp till dig, din egen fantasi är den enda begränsningen. 

Här kan du ladda ner ett antal ifyllda blanketter med färdiga motiveringar för den som har bråttom eller ont om fantasi. Det är bara att skriva ut, fylla i registreringsnummer och personuppgifter och posta eller faxa. Det finns också textfiler för dig som hellre använder e-post.

Men vi vill gärna har fler förslag på motiveringar – roligare, vassare, fyndigare, elakare eller bara bättre – och utlyser därför en tävling om bästa motiveringen. Första pris är en månads trängselskattebefrielse. Mejla dina bästa motiveringar till info@teknikensvarld.se

Ladda ner överklagningsblanketter här

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!