081104-bensinpris-11-kr

Bensinpriset under 11 kronor

Medan priset på E85 och diesel gick upp så sent som i går gör priset på bensin motsatsen. I dag sänktes riktpriset på 95-oktanig bensin med 20 öre till 10,99 kronor – lägsta noteringen sedan februari 2007.

I går chockhöjdes priset på etanolbränslet E85 med 90 öre, vilket du kan läsa mer om här. Dieselpriset höjdes också under gårdagen, dock med mer moderata tio öre till 12,29 kronor på bemannade stationer.

Bensinpriset fortsätter däremot att sjunka. För cirka tre veckor sedan gick literpriset för 95-oktanig bensin under 12-kronorsgränsen, något många jublade över. För bara fem månader sedan låg bensinpriset på över 14 kronor per liter. Då tyckte 83 procent av er läsare att det är ett på tok för högt pris för en liter bensin. 13 procent av er tyckte däremot att det borde höjas ännu mer medan resterande fyra procent tyckte att 14-kronorsnivån var alldeles lagom.

I dag, 4 november, har bensinpriset återigen sänkts och hamnar nu under 11-kronorsnivån. De ledande bensinbolagen tar på sina bemannade stationer 10,99 kronor per liter 95-oktanig bensin. På automatstationerna är det 15 öre billigare medan Jet har ett riktpris ytterligare tio öre lägre – 10,74 kronor per liter. Så här låga bensinpriser har vi inte upplevt i Sverige sedan februari 2007.

I och med dagens prissänkning är det nu ännu mer lönsamt att köra med bensin i tanken i stället för E85. Antalet etanolbilar som såldes i oktober nådde rekordnivåer, men frågan är vad majoriteten av köparna kör med i tanken…!?

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!